Suomen Karmel-yhdistys

Fokus Israel Helsinki 21.-22.3.2019

FOKUS ISRAEL
Helsinki 21.-22.3.2019

Torstai 21.3. klo 10-12 Eduskunnan kansalaisinfo
(Arkadiankatu 3):
VAALIT 2019

Vaalikeskustelun aiheena Suomen ulkopolitiikka, Israel ja Lähi-itä
Keskustelun moderoi Pasi Turunen, asiantuntijavieraana juristi
Andrew Tucker

Torstai 21.3. klo 18-20 Tiedekulma (Yliopistonkatu 4)
FOKUS ISRAEL – paneelikeskustelu

Teemat:
Israel & International Community
Israel & International Law
Israel & Human Rights
(Keskustelukieli englanti)
Keskustelun moderoi Tomas Sandell
Keskustelun vieraina mm. juristi Andrew Tucker ja Itai Reuveni
NGO monitor-järjestöstä

Perjantai 22.3. klo 10-12 Porthania, sali PIV (Yliopistonkatu 3)
ISRAEL ON TRIAL: How international law is being misused to delegitimize the
State of Israel

Luennoitsijana ECI:n lainopillinen neuvonantaja, juristi Andrew Tucker
(Luento on englanninkielinen, ei tulkkausta)

Kaksipäiväisen FOKUS ISRAEL -tapahtuman keskiössä on Israel, sen asema kansainvälisessä yhteisössä ja Suomen suhde Israeliin. Luennolla ja keskusteluissa käsitellään kansainvälistä lakia ja ihmisoikeuskysymyksiä sekä niiden väärinkäyttöä Israel-vastaisessa toiminnassa kansainvälisillä areenoilla. Vaalikeskustelussa paneudutaan erityisesti Suomen ulkopolitiikkaan suhteessa Israeliin ja Lähi-itään. Vierailevana asiantuntijana ja luennoitsijana on australialainen juristi Andrew Tucker.

Andrew Tucker on on suorittanut oikeustieteelliset opintonsa Australiassa (BA LLB Melbourne) ja Britanniassa (BCL Oxford). Vuodesta 1988 hän on työskennellyt konsulttina yrityksille, hallituksille ja julkisyhteisöille kansainvälisen lain eri osa-alueista. Tucker toimi tutkijana ja luennoitsijana Melbournen yliopistossa vuosina 1994-2001 ja vuosina 1996-1998 TMC Asser -instituutissa. Hän asuu nykyään Alankomaissa ja toimii European Coalition for Israel -järjestön lainopillisena neuvonantajana. Hän myös johtaa Hague Initiative for International Cooperation (thinc.)
-tutkimussäätiötä.

Tapahtuman toisena vieraana on kansalaisjärjestöjen toimintaa monitoroivasta NGO monitor -järjestöstä Itai Reuveni. Itai on suorittanut Jerusalemin Heprealaisessa yliopistossa tutkinnot politiikan tutkimuksesta ja kansainvälisestä politiikasta (MA). Hän on erikoistunut Iranin tutkimukseen. Itai toimii alumnina International Visitor Leadership -ohjelmassa, joka promotoi ihmisoikeuksia. Hän on ollut aktiivinen myös juutalaisten ja muslimien välisessä dialogissa MuslimJewish Conference -tapahtumissa (Sarajevo 2013; Wien 2014), joissa on käsitelty antisemistimiä, islamofobiaa ja uskontojen välistä dialogia. Hän toimii tutkjana NGO monitor -järjestössä. Itai palveli myös ”Suojeleva kilpi” -operaatiossa ja toisessa Libanonin sodassa laskuvarjojääkärinä.

FOKUS ISRAEL -tapahtuman järjestävät European Coalition for Israel ja Israel ystävyystoimikunta.