Suomen Karmel-yhdistys

Juutalainen ruokakulttuuri ja sapattiateria -kurssi 19.-20.7.2018

Oronmyllyn kurssikeskus, Oronmyllyntie 250, 59310 Särkisalmi (Parikkala)

Sapatti on ilon päivä, joka on pyhitettävä rukouksilla, laululla, hyvällä ruualla, levolla ja yhdessä ololla perheen ja läheisten kanssa. Sapatti antaa lepoa keholle ja mielelle, virkistystä ja voimaa arkeen. Sapattina ei kukaan saisi tuntea itseään yksinäiseksi, siksi perheen sapattipöydässä on tilaa vieraillekin. Sapatin ilo kuvaa tunnetta, joka koetaan sapattina, kun perhe on koolla, kun syödään hyvin ja viihdytään yhdessä.
Sapattiateriakurssi on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet juutalaisesta ruokakulttuurista. Kurssille osallistuminen ei edellytä ruoanvalmistuksen erityistaitoja. Kurssilla perehdytään kosher-sääntöihin ja sapattiruokien valmistamiseen. Kurssityönä valmistetaan sapattiateria Israel-viikon perjantai-illaksi. Tervetuloa!

Juutalainen ruokakulttuuri ja sapattiateria -kurssin ohjelma

Torstai 19.7.
Klo 12-13 Kurssin aloitus. Juutalainen juhlakalenteri, Ulla Taipale
Klo 13-14 Sapatti - lahja ja elämän mauste
Klo 14-15 Sapatin pyhittäminen, erottaminen ja vastaanotto
Klo 15-16 Sapatin ateriat, sapattiaterian erityispiirteitä
Klo 16-17 Sapattiruokia
Klo 17-19 Sapattiaterian esivalmistelutöitä , Anneli Itkonen

Perjantai 20.7.
Klo 9-10 Sapatin rukoukset ja siunaukset, sapattilauluja,  Eija Helin
Klo 10-14 Sapattiaterian valmistelua Anneli Itkonen, Ulla Taipale
Klo 14-15 Sapattiaterian kattaminen
Klo 17-19 Sapattiateria
Klo 19-21 Loppusiivous

Muista pyhittää lepopäivä. Miten sapatti pyhitetään? Tooralla, Mishnalla, ruualla ja juomalla, puhtailla vaatteilla ja levolla”

Ilmoittautumiset tapahtumiin ja majoitusvaraukset Oronmyllyn leirikeskukseen:
p. 0400 793441, toimisto@oronmylly.fi

Lisätietoja kursseista: www.oronmylly.fi, facebook.com/oronmyllysr tai
Karmel-yhdistys: www.karmel.fi,
hannu.hiipakka@karmel.fi, p. 040 450 8549
ja Ulla Taipale p. 044 379 1878