Suomen Karmel-yhdistys

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /home/karmel/public_html/includes/menu.inc).

Israelin lämpöön syksyllä

19.10.2018 - 27.10.2018
Opas ja matkanjohtajat ottavat vastaan ilmoittautumiset:
Oppaana Pentti Holi p. 040 721 3939 pentti.holi@gmail.com
Matkanjohtajat:
Eija Helin p. 040 020 5486  eija.m.helin@gmail.com (iltaisin)
ja Virpi Väisänen p. 045 128 1655 virpi.vaisanen@karmel.fi
Ilmoittatumiset 16.7. mennessä!!!

 

Opiskelemme ja harjoittelemme Israel-kieltä, hepreaa aamuisin oppitunnilla. Päivän mittaan saamme käyttää kielitaitoa tositilanteissa retkillä, kaupoilla, toreilla ja vierailuilla. Tutkimme matkalla aimo annoksen Raamattua sen tapahtumapaikoilla. Perehdymme myös Israelin historiaan, kulttuuriin ja nykyiseen elämänmenoon syysloman leppoisassa hengessä. Nautimme kauniista luonnosta ja matkanteosta nuorekkaan, elinvoimaisen Israelin kansan keskellä. Retkiohjelmat on rytmitetty niin nuorempien kuin varttuneempienkin matkalaisten makuun sopiviksi.

 

 

 

 

 

 

LENTOAIKATAULU (FINNAIR)
19.10. Helsinki – Tel Aviv 19.55–00.10 (20.10.)
27.10. Tel Aviv – Helsinki 01.20–05.50

HOTELLIT
20. – 24.10. Jerusalem, Jerusalem Tower, 23 Hillel street.
p. +972-2-620-9209. Hotelli sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa. Suosittu Ben Jehudan kävelykatu on viiden minuutin kävelymatkanpäässä. Hotellissa on 120 huonetta, joissa on kylpyhuone, turvasäilö, puhelin, internet, ilmastointi ja tv sekä kokoustilat.

24. – 27.10. Tiberias, Kfar Kinneret, kibbutz Haon.
p. +972-4-665-6555. Lomakylämäisessä hotellissa on 104 huonetta, oma ranta, ravintola, lasten leikkipuisto, kokoustilat. Kullakin huoneella on oma parveke tai terassi, TV , internet, WC - kylpyhuone, keittokomero ja jääkaappi.

Matkan hinta: 1574 €/ hlö

Hintaan sisältyvät:
• Lennot Helsinki – Tel Aviv – Helsinki
• Matkaohjelmaan kuuluvat kuljetukset ja retket
• Majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa
• Puolihoito (runsas aamiainen ja päivällinen)
• Oppaan ja matkanjohtajan palvelut
• Palvelurahat bussinkuljettajalle ja hotellien henkilökunnalle

Hintaan eivät sisälly:
• Matkavakuutus, mahdolliset ylimääräiset retket ja ylimääräiset ateriat
• Lentoateriat
• 1 hengen huone, lisämaksu 430 €

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Matkatoimisto Apollomatkat Oy

 

MATKAOHJELMA
Pe 19.10. Lento Helsingistä Tel Aviviin, jonne saavumme lauantaina puolenyön jälkeen (20.10). Sieltä on vajaan tunnin bussimatka Juudean vuorille Jerusalemiin, jossa majoittuminen Jerusalem Tower hotelliiin.

La 20.10. Aamulla on mahdollisuus nukkua kauemmin, aamiaista tarjoillaan klo 10 saakka. Iltapäivällä tutkimme aluksi hotellin lähiympäristöä, jonka jälkeen teemme kiertoajelun Jerusalemin upeissa maisemissa. Käymme mm. Scopus-vuorella ja Öljymäellä. Päivän viimeisenä retkikohteena tutustumme tasokkaaseen Raamatulliseen eläintarhaan.

Su 21.10. Päivän aluksi vierailemme juutalaisten pyhimmällä paikalla Länsimuurilla. Sieltä jatkamme Israelin parlamenttitaloon, Knessetiin. Talonväki esittelee meille arvokasta rakennusta, sen maailmankuulua taidetta sekä sitä, kuinka Israelin lainsäädäntö toimii. Iltapäivällä laskeudumme Jerusalemista läntiselle Sefelan tasangolle, jossa kyläilemme israelilaisessa ystäväkodissa ja vietämme siellä yhdessä pienimuotoista juhlaa.

Ma 22.10. Aluksi lähdemme harjoittamaan itämaista kaupankäyntiä Mahane Jehudan torille, keskelle hedelmien, vihannesten, leivonnaisten ja herkkujen runsautta. Seuraavaksi vierailemme natsivainojen uhrien kunniaksi perustetussa keskuksessa, Yad Vashemissa. Sieltä ajamme Betlehemin kautta Paimenten, kedolle, jossa kuulutettiin maailmalle ensi kerran ilouutinen Vapahtajan syntymästä.

Ti 23.10. Jerusalemista ajamme Jerikon tietä Kuolleelle merelle. Nousemme En Gedin kenttäkoulun näköalapaikalle, josta katselemme autiomaan keskellä sijaitsevaa vuosituhantista keidasta kuin tarjottimella. Ahavan tehtailla tutustumme Kuolleenmeren terveys- ja kosmetiikkateollisuuteen. Pysähdymme myös uimaan maailman alimmassa paikassa, Kuolleessa meressä. Sieltä jatkamme Jordaninlaakson tietä Galileaan. Illansuussa saavumme Kfar Kinneret-lomakylään Gennesaretinjärven rannalla, jossa majoittuminen ja illallinen.

Ke 24.10. Ensimmäisenä Galilean päivänä kuljemme Jeesuksen jalanjäljissä. Purjehdimme oikukkaan Galilean meren aalloilla. Pysähdymme Genesaretinjärven rannalla Tabghassa, jossa Pietarista tuli kokoaikainen opetuslapsi. Käymme myös Jeesuksen kotikaupungissa, Kapernaumissa. Sieltä jatkamme matkaamme luonnonkauniin Sahnen lämpöisten vesien puistoon, jossa pidämme uima- ja lepotauon. Paluumatkalla poikkeamme Kinneretin asutuksen mauste- ja herkkukaupassa.

To 25.10. Päivän aluksi ajamme vuorisaarnan vuorelle ihastelemaan Autuuksien kirkkoa ja sen kauniita puutarhoja. Sieltä nousemme 850-metrin korkeudessa sijaitsevaan Safedin kaupunkiin, joka on pohjoisin juutalaisten neljästä pyhästä kaupungista. Safed on juutalaisen mystiikan, kabbalismin keskus. Kaupungin kujilla on vierivieressä taiteilijoiden studioita, verstaita ja gallerioita. Erityisesti judaica-aiheisia töitä on runsaasti esillä. Paluumatkalla poikkeamme vielä veden ja viinin kaupungissa Katzrinissa, Golanilla. Nämä Syyriaan rajoittuvat alueet ovat olleet vuosituhannesta toisen kansojen välisten taistelujen tanner.

Pe 26.10. Tiberiaksesta lähdemme puolilta päivin kohti koti-Suomea. Ajamme Karmelin jylhien maisemien kautta Välimeren rannikolle. Ajamme Sharonin tasankoa etelään Israelin tärkeimpään kulttuuri- ja bisneskeskukseen Tel Aviv-Jaffaan. Seuraamme useiden miljoonien asukkaiden metropolin rauhoittumista sapatin viettoon. Siellä nautimme läksiäisaterian, jonka jälkeen siirrymme Ben Gurionin lentokentälle, Lyddaan.

La 27.10. Paluulento Tel Avivista lähtee klo 01.20. ja saapuu Helsinkiin
klo 05.50.

Tervetuloa!

 

Matkaohjelma: