Suomen Karmel-yhdistys

Tselafon

Eksoottisten hedelmäpuiden tarha - Exotigan

Tselafon sijaitsee Juudean kukkuloiden juuressa, Jerusalemiin johtavan tien varrella. Useimmat moshavin asukkaista tulevat Jemenistä ja Marokosta. Molemmat väestöryhmät ovat uskollisia maanviljelijöitä, jotka kasvattavat oliiveja ja vihanneksia Jerusalemin ja Ramlen markkinoille.

Moshavissa hiljattain järjestettyjen vaalien jalkeen "Ympäristön ja elämän laadun parantamiskomitea" ehdotti Eksoottisen hedelmäpuutarhan perustamista kylään turistien ja oman väen iloksi. tarhaa voitaisiin käyttää lasten ja nuorten koulutustarpeisiin, eläkeläisille järjestyisi siellä tekemistä kotiensa läheltä. Ehdotus hyväksyttiin innostuneesti moshavin yleiskokouksessa ja samalla puutarhalle varattiin 10 dynaamia maata asutuksen keskeltä.

Asutus valmistautuu vastaanottamaan uusia perheitä keskuuteensa. Exotigan-hankkeen tarkoitus on tehdä Tselafonista entistä kauniimpi ja viihtyisämpi myös uusille tulokkaille. Kohde on karmelilaisten oma kohde Israelin matkoilla ja siellä voi tutustua hedelmäpuihin, jotka eivät viihdy pohjolan ilmastossa ja joiden hedelmiä on joskus tarjolla supermarketeissa.