Lähettänyt käyttäjä Hannu

Suomen Karmel-yhdistys ry:n perinteinen Israel-kongressi pidetään tänä vuonna 8.-10. 6. 2018 Lahden Joutjärven kirkon tiloissa. Kongressin teemana on ”Israel 70 vuotta - siunauksena keskellä maata”. Teemana siis on 14.5.1948 uudelleen syntyneen Israelin valtion 70-vuotinen taival, nykytila, saavutukset ja anti muulle maailmalle.

Israelin uusi valtio julistautui itsenäiseksi juutalaisen kalenterin mukaan ijar-kuukauden 4. päivänä, joka oli tänä vuonna 19.4.2018, jolloin Israelissa vietettiin maan 70. itsenäisyyspäivää. Suomessa monet järjestöt ja yhteisöt ovat ovat juhlineet Israelin itsenäisyyttä pitkin kevättä ja Karmel-yhdistys tekee sen em. rikassisältöisen Israel-kongressin merkeissä.

Kongressi alkaa perjantaina  8.6. klo 17 rukoushetkellä Karmel-yhdistyksen toiminnanjohtaja Hannu Hiipakan johdolla. Sen jälkeen klo 18 kokoonnutaan sapattiaterialle. Juhlallinen ateria edellyttää ennakkoilmoittautumista yhdistyksen toimistoon osoitteella karmel@karmel.fi tai puh. 044 7471100 ja on maksullinen.

Lauantaina kongressi jatkuu klo 9 pastori Risto Auvisen ja kanttori Ursula Hynnisen ”Aamun sanalla ja sävelellä” ja sen jälkeen puheilla ja luennoilla klo 20 saakka. Sanaa jakavat vieraamme Israelista, Israel-opas Dave Hasenson - kaksi luentoa - ja veteraaniopas, rovasti Pentti Holi, yritysmyyjä Risto Huvila ja rovasti Juhani Peltonen.

Iltapäivän paneelissa ovat pastori Risto Auvisen ohjastamana kansanedustaja Sari Essayah, toimittaja Michel Grünstein ja pastori Seppo S. Kosonen. Hasensonia, Holia ja Kososta kuullaan vielä klo 18 ”iltaseuroissa”, jossa myös kuorot Sarigim ja Sirpaleet musisoivat.

Kongressi jatkuu sunnuntaina klo 8.30 raamatun- ja kieltenopettaja, HuK Riitta Keskimäen raamattutunnilla, klo 10 jumalanpalveluksella ja päättyy klo 13 Israel-juhlaan, jossa puhuvat Dave Hasenson, Rony Smolar, Israelin suurlähetystön, Lahden kaupungin ja seurakunnan edustajat.

Juhlien musiikista vastaavat kanttori Ursula Hynninen, Karmel-kuoro Sarigim Maija-Liisa Sevillemin johdolla ja Annamari Parikan johtama Sirpaleet-kuoro Heinolasta.

”Ja ettei totuus unohtuisi” - lauantaina on tarjolla lounasta klo 11-13 ja Karmel Cafe’sta saat suolaista ja makeaa välipalaa lauantaina klo 9-17, sunnuntaina klo 11-13.

Olet sydämellisesti tervetullut Lahteen Israel-kongressiin!

 

 

Asiasanat: