Lähettänyt käyttäjä Petri

"Juutalainen kansa voittaa kaikki vastoinkäymiset. "Näillä rohkaisevilla sanoilla tervehti Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu israelilaisia valmistautuessaan puheeseensa YK:n yleiskokoukselle 26.9.

Hän kirjoitti: ”Rakkaat Israelin kansalaiset. Mikä koskee Irania, olemme kaikki yksimielisiä päämäärästä estää Irania saamasta ydinasetta. Päivänä jona me rukoilemme, että meidät kirjoitettaisiin Elämän kirjaan, puhujakoroke annettiin Iranin diktatuurihallitukselle, joka käyttää jokaisen tilaisuuden tuomitakseen meidät kuolemaan.”

Netanjahu jatkaa: ”Yom Kippurin aattona, päivänä, jota juutalainen kansa pitää pyhänä, iranilainen diktaattori vaati koko maailman katsellessa meidän katoamistamme julkisuudesta. Tämä on musta päivä heille, jotka päättivät jäädä YK:n yleiskokouksen saliin kuuntelemaan näitä vihantäyteisiä sanoja. Puheenvuorossani  tulen kertomaan vastauksemme  kaikille YK:n yleiskokouksen edustajille.”

Kirjeessään Israelin pääministeri  kertoi myös, että historia todistaa, että kuka tahansa, joka on yrittänyt poistaa meidät maailman kartalta, on epäonnistunut tehtävässään. Israelin kansa on voittanut kaikki vastoinkäymisensä. Netanjahu kertoi myös, että taitavat ja voimakkaat kansalaiset ovat luoneet verrattoman maan, joka on yksi maailman edistyneimmistä maista. Tämä on seurausta uskostamme oikeudenmukaisuuteen. Kirje kansalasille päättyi: ”Toivotan teille gmar chatima tova.”

 

Aruzevan  artikkelista

Petri Kauhanen