Kirjoitin viimeisen kerran kesäkuun loppupuolella. Kansainvälinen missiomme Puolassa ja Israelissa oli juuri päättynyt. Nythän on niin, että juuri Varsovassa ollessamme (itse asiasssa perjantaina sapatin alkaessa) saimme tietää kolmen israelilaisen pojan kidnappauksesta. Tosiaan silloin oletettiin kyseessä olleen kidnappauksen, mutta sittemmin osoittautui amerikkalaisten tekemässä tutkimuksessa, että pojat ammuttiin miltei välittömästi sen jälkeen, kun he soittivat poliisille. Poliisia syytettiin puhelun suhteen väärinkäytöksestä, hitaasta toiminnasta, mutta totuus on, että murha oli sellaiseksi suuniteltu ja tapahtui nopeasti.

Israelin hallitus ei heti lähtenyt sotaan, vaan päinvastoin voisin sanoa, että vaikka kansalaisten tunteet kävivät kuumina, niin sekä hallitus että poikien omaiset halusivat välttää sotaa. Monella tapaa sota lähtikin liikkeelle Egyptin suljettua oman puolensa gaasalaisilta ja heidän tunneleiltaan ja rakettitulen alkaessa ei vain raja-asutuksiin, vaan kaikkialle Israeliin. Näin sitten alkoivat hälytykset ja Israelin hallituksen pakonomainen yritys suojella kansalaisiaan.

Länsimaiset tiedotusvälineet, mutta erityisesti Euroopassa ovat välittäneet kuvaa kylmästä, julmasta Israelista, joka tietoisesti hyökkää siviilikohteisiin. Sen sijaan totuus on, että humanitääristä apua on toimitettu Gaasaan mahdollisuuksien mukaan. Siviilejä on yritetty varjella.  Koko tämä tilanne olisi loppunut heti, kun rakettien tuli olisi loppunut. Siitä, kuinka gaasalaiset köyhtyneet pojat pakotettiin kaivamaan tunneleita ja lopuksi murhattiin Hamasin toimesta ei puhu kukaan. Siitäkin huolimatta, että on yleisessä tiedossa, että valtavaa tunneliverkostoa olisi käytetty kokonaisvaltaiseen hyökkäykseen sotilaiden ollessa lomilla juutalaisten pyhien aikana suunntelmasta ei myöskään puhuta mediassa.

Hamas vaatii rauhan vastineeksi satamaa. Se olisi kuin itsemurha Israelille. Kansainvälisen ehdotuksen mukaan laivat tarkastettaisiin kansainvälisten tarkkailijoiden toimesta Kyproksella. Tiedämme kuitenkin kuinka hyvin kansainväliset joukot toimivat yhtään missään. Israel ei voi missään tapauksessa  antaa osaakaan turvallisuudestaan minkäänlaisen kansainvälisen organisaation vastuulle. Sellaista kokemusta kuin Israelilla itsellään ei ole millään muulla valtiolla, mutta Israel ei voi myöskään luottaa kansainvälisten joukkojen rehellisyyteen ja suoruuteen. Niitä voidaan myös pelotella terroritoimilla.

Rukoilkaa Israelin hallituksen ja armeijan puolesta enemmän kuin koskaan. Haastakaa muita uskovaisia rukoilemaan. Rukoilkaa yötä päivää. Nyt on rukoiltava, edistettävä totuutta ja toimittava kaikin tavoin. Elämme ennennäkemätöntä valheen aikaa ja vain rukous voi avata silmämme totuudelle.

Asiasanat: